Zoete aardappel pancakes

Genoeg voor:
4 personen

Zoete aardappel pancakes

 

Zoete aardappel pancakes

3.08 van 13 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Veganistisch, Vegetarisch
Genoeg voor 4 personen

Benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat
  • oven
  • kom
  • koekenpan
  • spatel
  • scherp mes
  • lepel
  • vork

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olie
  • 1 paprika
  • 1 bosui
  • 150 gram mais
  • 360 gram bonenmix
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 limoen
  • 125 mililiter crème fraîche
  • 2 takjes koriander
  • 300 gram gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de aardappelen schoon met water en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Laat ze in de oven 45 minuten garen. 
    IMG 5743
  • De aardappelen zijn lekker gaar als je er met een mes makkelijk in kan steken. Snij de aardappelen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een kom (laat ongeveer een ½ cm aan de randen over). Doe in de kom de kaas en roer deze nog even goed door elkaar. Schep vervolgens het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze voor 15 minuten terug in de oven.
    DSC 0198 2
  • Verhit vervolgens in een koekenpan een eetlepel olie. Bak hierin het gehakt ruil. Voeg dan de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het regelmatig om met een spatel. Voeg vervolgens de mais en de bonen toe en laat deze nog 5 minuten op laag vuur opwarmen.
  • Maak de guacamole volgens het volgende recept: https://amicaalkoken.nl/recept/guacamole/
  • Haal de aardappelhelften uit de oven en druk twee helften in een ring. Hierdoor maak je pancakes van de aardappelen. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de aardappelen. Verdeel tot slot de koriander, bosui, avocado en de crème fraîche over de borden.

Voor grote groepen

  • Voeg eens gehakt toe voor de vleesliefhebber. Bak het gehakt wel rul (ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur) voordat je de paprika en bosui bakt.
  • Haal de pit makkelijk uit de avocado door een scherp mes niet met de punt maar met het blad in de pit te steken. Even draaien en de pit valt er zo uit. De pit kan je anders ook gemakkelijk met een lepel eruit wippen.
  • Wil je een smeuïgere crème fraîche serveren? De crème fraîche is in een bakje uit de supermarkt vaak nog een vaste substantie. Schep het uit het bakje in een kom en roer deze nog goed door elkaar voordat je het serveert.
  • Als je voor een grote groep kookt, kan het zijn dat je het gerecht nog niet gelijk op kan dienen. Je kan daarom het groentemengsel (eventueel met gehakt) in een ovenschaal in de oven zetten op 50 °C. Het gaart dan niet echt meer door, maar blijft het wel nog een tijdje lekker warm.
  • Wil je echt iets anders, vervang de zoete aardappel dan door een paprika. Snij dan de paprika in de lengte door midden en haal de zaden eruit. Bak de paprika’s in de oven op 190 ° in 15 minuten gaar. Vul de paprika’s met een laagje kaas en zet ze nog voor ongeveer 5 minuten in de oven. Vervang daarna in het groentemengsel de paprika door bijvoorbeeld courgette of aubergine.
  • Maak het gerecht veganistisch door de crème fraîche op het laatst niet te serveren op het bord. Geef in plaats hiervan nog een extra schepje avocado.

13 gedachten over “Zoete aardappel pancakes”

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
    I will be sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful
    information. Thank you for the post. I will definitely
    return. 0mniartist asmr

  2. I am actually pleased to glance at this website posts which contains lots of valuable data, thanks for providing such
    statistics. 0mniartist asmr

  3. If some one desires expert view concerning running a blog
    afterward i advise him/her to go to see this webpage,
    Keep up the pleasant job. asmr 0mniartist

  4. Hi, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, might check this?
    IE still is the market leader and a good section of people
    will miss your fantastic writing because of this problem.
    asmr 0mniartist

  5. Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you
    know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I
    think its a linking issue. I’ve tried it in two different web
    browsers and both show the same results.

  6. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I in finding It truly helpful & it helped me out much.
    I hope to present one thing again and help others
    such as you aided me.

  7. Heya i’m for the primary time here. I found this board and I find It truly helpful & it helped me out much.
    I am hoping to provide something back and aid others such as you
    helped me.

  8. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but definitely you’re going to a famous
    blogger if you are not already 😉 Cheers!

  9. I used to be recommended this website by way of my cousin.
    I’m now not sure whether this submit is written by means of him
    as nobody else realize such distinctive approximately my difficulty.
    You’re incredible! Thanks!

  10. Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you can be
    a great author. I will be sure to bookmark your blog and will often come back later in life.
    I want to encourage continue your great posts, have a nice weekend!

  11. My partner and I stumbled over here different web page
    and thought I might as well check things out.

    I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your web page yet again.

  12. Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months
    of hard work due to no back up. Do you have any solutions to stop hackers?

Plaats een reactie

Recipe Rating