Zoete aardappel pancakes

Genoeg voor:
4 personen

Zoete aardappel pancakes

 

Zoete aardappel pancakes

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Veganistisch, Vegetarisch
Genoeg voor 4 personen

Benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat
  • oven
  • kom
  • koekenpan
  • spatel
  • scherp mes
  • lepel
  • vork

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olie
  • 1 paprika
  • 1 bosui
  • 150 gram mais
  • 360 gram bonenmix
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 limoen
  • 125 mililiter crème fraîche
  • 2 takjes koriander
  • 300 gram gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de aardappelen schoon met water en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Laat ze in de oven 45 minuten garen. 
    IMG 5743
  • De aardappelen zijn lekker gaar als je er met een mes makkelijk in kan steken. Snij de aardappelen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een kom (laat ongeveer een ½ cm aan de randen over). Doe in de kom de kaas en roer deze nog even goed door elkaar. Schep vervolgens het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze voor 15 minuten terug in de oven.
    DSC 0198 2
  • Verhit vervolgens in een koekenpan een eetlepel olie. Bak hierin het gehakt ruil. Voeg dan de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het regelmatig om met een spatel. Voeg vervolgens de mais en de bonen toe en laat deze nog 5 minuten op laag vuur opwarmen.
  • Maak de guacamole volgens het volgende recept: https://amicaalkoken.nl/recept/guacamole/
  • Haal de aardappelhelften uit de oven en druk twee helften in een ring. Hierdoor maak je pancakes van de aardappelen. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de aardappelen. Verdeel tot slot de koriander, bosui, avocado en de crème fraîche over de borden.

Voor grote groepen

  • Voeg eens gehakt toe voor de vleesliefhebber. Bak het gehakt wel rul (ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur) voordat je de paprika en bosui bakt.
  • Haal de pit makkelijk uit de avocado door een scherp mes niet met de punt maar met het blad in de pit te steken. Even draaien en de pit valt er zo uit. De pit kan je anders ook gemakkelijk met een lepel eruit wippen.
  • Wil je een smeuïgere crème fraîche serveren? De crème fraîche is in een bakje uit de supermarkt vaak nog een vaste substantie. Schep het uit het bakje in een kom en roer deze nog goed door elkaar voordat je het serveert.
  • Als je voor een grote groep kookt, kan het zijn dat je het gerecht nog niet gelijk op kan dienen. Je kan daarom het groentemengsel (eventueel met gehakt) in een ovenschaal in de oven zetten op 50 °C. Het gaart dan niet echt meer door, maar blijft het wel nog een tijdje lekker warm.
  • Wil je echt iets anders, vervang de zoete aardappel dan door een paprika. Snij dan de paprika in de lengte door midden en haal de zaden eruit. Bak de paprika’s in de oven op 190 ° in 15 minuten gaar. Vul de paprika’s met een laagje kaas en zet ze nog voor ongeveer 5 minuten in de oven. Vervang daarna in het groentemengsel de paprika door bijvoorbeeld courgette of aubergine.
  • Maak het gerecht veganistisch door de crème fraîche op het laatst niet te serveren op het bord. Geef in plaats hiervan nog een extra schepje avocado.

Plaats een reactie

Recipe Rating