Zoete aardappel met bietjes

Genoeg voor:
2 personen

Zoete aardappel met bietjes

 

Zoete aardappel met bietjes

2.89 van 135 stemmen
Genoeg voor 2 personen
  • 4 zoete aardappels (in reepjes)
  • 500 gram bietjes (in blokjes)
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 100 gram pistache nootjes (gepeld)
  • 2 eieren

Instructies

  • Leg de aardappelen op een blakplaat en besprenkel met ongeveer 4 eetlepels olie. Zet ze vervolgens in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden.
  • Draai de aardappelen na 10 minuten om en leg de bietjes ernaast voor de laatste tien minuten.
  • Kook de eieren voor 4 minuten in een kookpan. Giet ze daarna af en laat ze schrikken in koud water. Dan kan je ze daarna makkelijker pellen.
  • Snij de nootjes fijn met een scherp met op een snijplank.
  • Haal de bakplaat uit de oven en maak het bord op. Voeg als laatste de yoghurt, de nootjes en het eitje toe en klaar is je gerecht.