Ravioli met spinazie

Genoeg voor:
4 personen

Ravioli met spinazie

 

Ravioli met spinazie

3.18 van 29 stemmen
Genoeg voor 4 personen
  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram mascarpone
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 200 gram kastanje champignons
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels rode pesto

Instructies

  • Doe de bloem in de mengkom en voeg een ei toe en kneed tot het ei is opgenomen. Voeg dan ook het tweede ei toe. Mocht het deeg dan nog niet soepel genoeg is, voeg dan ook het derde ei toe. Kneed het deeg tot een bal en wikkel dit in folie. Leg het deeg voor ongeveer 30 minuten in de koeling.
  • Fruit de ui en knoflook in de koekenpan. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Bak de spinazie in de koekenpan. Haal de pan dan van het vuur en laat de spinazie even afkoelen. Als de spinazie koud is, knijp het vocht er dan grotendeels uit. Leg de spinazie terug in de pan en voeg de mascarpone toe en roer dit door elkaar.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten en pesto toe en roer dit door elkaar. Mocht de saus dan een beetje zuur proeven, voeg dan ongeveer 2 eetlepels ketchup toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Haal het deeg dan uit de koeling en verdeel het in vier stukken. Rol de vier stukken plat met de deegroller tot ongeveer 2 millimeter.
  • Snij dan vierkantjes uit het deeg van ongeveer 3 centimeter bij 3 centimeter. Leg dan op een vierkantje een toefje spinazie in het midden. Leg dan er dan een ander vierkantje op. Druk dan met een vork rondom het deeg op elkaar.
  • Zet dan een pan met water op het vuur en kook hier de ravioli in twee delen in ongeveer 7 minuten gaar. Proef even of de ravioli gaar is en laat het anders nog even doorkoken.
  • Maak dan het bord op met de ravioli en de saus.