Witte chocolade mousse

Genoeg voor:
6 personen

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

3.45 van 29 stemmen
Genoeg voor 6 personen
  • 1 ei (gesplitst)
  • 1 eetlepels suiker
  • 100 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 mango

Instructies

  • Verwarm de melk in het pannetje. Zorg dat hij net niet kookt.
  • Klop ondertussen het eigeel en de suiker licht en luchtig in de mengkom.
  • Schenk dan de het eigeel bij de melk en roer dit zacht door elkaar. Zet dan het pannetje terug op het vuur en laat dit in ongeveer 3 minuten goed binden.
  • Haal dan het pannetje van het vuur en leg de chocolade brokken erin. De chocolade smelt dan als het goed is vanzelf door de warmte van het pannetje. Goed roeren door elkaar en laat het pannetje dan even afkoelen in een laagje water in de gootsteen.
  • Was de mengkom even af met afwasmiddel en klop dan het eiwit daarin stijf. Leg dit dan even opzij in een schaaltje.
  • Klop dan de slagroom stijf in de mengkom. Spatel het eiwit, chocolade mengsel en citroensap er dan kort doorheen. Verdeel het dan over de schaaltjes/bekers.
  • Laat het dan ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer dan met de mango voor het perfecte toetje!