Vega english pie

Genoeg voor:
4 personen

Vega english pie

 

Vega english pie

Genoeg voor 4 personen

Voor het deeg

  • 350 gram bloem
  • 200 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 milliliter koud water

Voor de vulling

  • 2 winterpenen
  • 200 gram kastanje champignons
  • 2 kruimelige aardappelen
  • 1/2 gele courgette
  • 1/2 groene courgette
  • 2 eetlepels (verse)peterselie
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel kruidnagel
  • 500 milliliter Guinness (of een ander lekker donker biertje)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies

Voor de vulling

  • Snij alle ingrediënten in kleine blokjes. Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de wortel, aardappel, courgette en champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Giet dan het biertje in de pan en voeg ook alle kruiden toe. Roer dit even door elkaar en laat dan de pan staan voor ongeveer 30 minuten met een deksel erop.

Voor het deeg

  • Doe de boter, bloem en zout in de grote kom. Meng dit door elkaar tot er klontjes ontstaan. Voeg dan het water en ei toe en kleed dit tot een grote bal.
  • Bestrooi de werkbank met bloem. Haal het deeg dan uit de kom en leg het op een gladde ondergrond om uit te rollen. Wanneer het deeg heel plakkerig is, doe het dan even in de vriezer voor een paar minuten. Rol dan het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte.
  • Leg dan de ovenschaal op het deeg en maak te grote cirkels. Snij voor de ene met een grote boog om de schaal heen. De ruimte tussen de schaal en waar je snijdt moet breder zijn dan de hoogte van de schaal. Snij de andere even groot als de ovenschaal.
  • Vet de ovenschaal even in met olie of boter. Leg dan het grotere stuk deeg in de schaal en druk hem in alle hoekjes tegen de randen aan.
  • Zet de oven aan op 180 graden. Zet hier de ovenschaal in en laat deze ongeveer 10 minuten staan.
  • Haal dan de ovenschaal uit de oven en vul deze met de vulling tot de rand. Leg dan het kleinere stuk deeg erbovenop als een soort kapje. Snij dan in het midden van het deeg een kruisje zodat de warme lucht kan ontsnappen in de oven.
  • Zet dan de pie voor ongeveer 30 minuten in de oven. De pie is klaar als de bovenkant mooi goud bruin is.
  • Serveer de pie dan bijvoorbeeld met zelfgemaakte frietjes of zoete aardappel puree. En natuurlijk met het biertje dat door de pie zit.

Plaats een reactie

Recipe Rating