Tiramisu tartelette

Genoeg voor:
6 personen

Tiramisu tartelette

57 / 100

Tiramisu tartelette

Genoeg voor 6 personen

Voor het deeg

  • 200 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 20 gram cacoa poeder
  • 35 gram maizena
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels melk
  • 1 snufje zout
  • 1/2 ei

Voor de vulling

  • 9 lange vingers
  • 1 kopje koffie
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 10 koffiebonen
  • 3 eetlepels cacoa poeder
  • 200 gram pure chocolade

Instructies

Voor het deeg

  • Klop de boter los in de mengkom. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor het deeg toe en meng tot een bol deeg.
  • Laat het deeg dan in vershoudfolie voor ongeveer 15 minuten even rusten in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koeling en rol deze uit met de deegroller tot ongeveer 3 mm dikte. Smeer de vormen in met een beetje boter. Steek dan met de tartelettevorm het deeg uit. Leg dit deel op de bodem van de vorm. Snij dan een stuk deeg uit voor de rand en druk deze tegen de rand aan.
  • Leg dan een bakpapiertje op het deeg en druk deze een beetje aan tot in de hoekjes. Vul de vorm dan met de blindbakbonen. Zet de vormen dan in de oven voor 15 minuten.
  • Haal de vormen uit de oven en haal de blindbakbonen eruit. Zet de vormen dan nog voor ongeveer 7 minuten in de oven.
  • Haal het deeg uit de vorm en laat deze afkoelen op een rek.

Voor de vulling

  • Breng 100 milliliter van de slagroom met de koffiebonen erin aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en zeef de koffiebonen eruit. Smelt dan in de slagroom 150 gram chocolade. Schep dit dan in een spuitzak en leg dit even in de koeling.
  • Klop de rest van de slagroom op met de suiker in de mengkom. Voeg dan de mascarpone toe en spatel dit door de slagroom.
  • Zet dan een kopje koffie en dan is het tijd om te vullen.
  • Pak de tartelettes erbij en vul deze eerst met een laag lange vingers. Doop de lange vinger kort in de koffie en leg deze dan op de bodem. Verdeel dan een laagje chocolade genache erover. Daarover kan een laagje slagroom mengsel en dan garneer je het met het cacoa poeder en chocolade schaafsel.