Tagliatelle met witte wijn saus en asperges

Genoeg voor:
4 personen

Tagliatelle met witte wijn saus en asperges

 

Tagliatelle met witte wijn saus en asperges

Genoeg voor 4 personen
  • 350 gram tagliatelle
  • 100 milliliter witte droge wijn
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 milliliter water
  • 500 gram groene asperges
  • 300 milliliter kookroom
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel zee zout korrels

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in de diepe koekenpan. Voeg dan de wijn en kookroom toe. Leg daar de tagliatelle nesjes in. Zet de deksel hier overheen.
  • Snij dan de uiteinden van de groene asperges. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze met olie en zee zout korrels. Leg ze in het midden van de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
  • Roer na ongeveer 3 minuten in de pan de nestjes door de saus. Laat dit dan ongeveer nog 6 minuten koken.
  • Maak daarna het bord op met de tagliatelle en de asperges.