Stoofpotje met Guinness
Benodigdheden
- 1 snijplank
- 1 mes
- 1 pan
- 1 spatel
Ingrediënten
- 500 gram sucadelappen (in blokjes)
- 1000 gram winterpeen (geschild en in blokjes)
- 500 mililiter Guinness
- 1 liter water
- 4 laurierbladeren
- 7 gram kruidnagel
- 2 bouillonblokjes
- 2 uien (in blokjes)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
Instructies
- Bak de knoflook en de uien kort in de pan aan. Voeg vervolgens de sucadelappen toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.
- Doe de wortels in de pan erbij en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg vervolgens de Guinness, het water, de laurierbladeren, de kruidnagel en de bouillonblokjes in de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat de pan dan op laag vuur of een sudderplaat voor ongeveer 3 uur sudderen. Roer geregeld in de pan om te controleren dat de bodem niet aanbrand.
- Haal de stoof van het vuur. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de stoof en de aardappelen op een bord en serveren maar.
Voor grote groepen
- Voeg twee eetlepels azijn toe aan voordat je het geheel aan de kook brengt. Dan hoeft het potje ongeveer maar de helft van de tijd op te staan. Maak je over de smaak van de azijn geen zorgen, je proeft er niks meer van.
- Leg een pollepel tussen de pan en de deksel. De kans is aanwezig dat je potje overkookt, met een pollepel ertussen hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Dit trucje kan ook heel handig van pas komen bij het koken van de aardappelen.
- Probeer het potje ook eens met bockbier, een heerlijke twist voor in het herfst. Serveer daarna het biertje ook bij het gerecht voor de ultieme beleving.