Stamppot

Genoeg voor:
4 personen

Stamppot

Stamppot

4.23 van 98 stemmen
Genoeg voor 4 personen
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 300 gram andijvie
  • 200 gram spekjes (of bijvoorbeeld feta als je voor vega gaat)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 10 gram boter
  • 1 eetlepel melk

Instructies

  • Snij de aardappel en knolselderij in stukjes en leg ze in een pan met kokend water voor ongeveer 15 minuten. Je kan met een vork checken of ze gaar zijn. Als je erin prikt moet het uit elkaar vallen. Giet dan de pan af en voeg de boter en melk toe. Stamp dan met de stamper het potje. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bak de spekjes in een pan gaar en bruin. Laat ze dan even uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Roer de andijvie ongekookt door de aardappelen en knolselderij. Serveer dit op een bord met de spekjes erbovenop.