Spinazie flapjes

Genoeg voor:
12 flapjes

Spinazie flapjes

 

Spinazie flapjes

Gang Bijgerecht
Genoeg voor 12 flapjes

Benodigdheden

  • 1 pan
  • oven
  • 1 vel bakpapier
  • 1 vork

Ingrediënten

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 200 g gewassen spinazie
  • snufje oregano
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bak de spinazie in een pan gaar. Laat het vervolgens even afkoelen. Knijp daarna zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • Snij het bladerdeeg schuin door midden waardoor je twee driehoeken krijgt. Doe hier ongeveer een eetlepel spinazie in. Vouw daarna het bladerdeeg dicht en druk met de vork de randen aan.
  • Maak het bladerdeeg een beetje nat en sprenkel hier een snufje oregano, zout en peper overheen.
  • Heerhaal dit tot het bladerdeeg op is. Leg de hapjes op het bakpapier op een rek. Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een klein beetje bruin eruitzien.

Voor grote groepen

  • Vervang de spinazie door kaas voor de echte kaasliefhebber. Gebruik bij voorkeur geraspte kaas. Hierdoor kan je het bladerdeeg makkelijker dichtvouwen.