Risotto met pompoen en spinazie

Genoeg voor:
4 personen

Risotto met pompoen en spinazie

 

Risotto met pompoen en spinazie

Een makkelijk gerecht dat weinig afwas geeft. Ideaal voor grote groepen als je al heel veel afwas hebt. Het maken kost tijd maar als je klaar bent, heb je ook wel een heel bijzonder gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Genoeg voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 maatbeker
  • 1 hapjespan
  • 1 spatel
  • 1 kookpan

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 400 mililiter witte wijn
  • 500 mililiter water
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram fetta (in blokjes)

Instructies

  • Was de spinazie en bak deze vervolgens in de hapjespan gaar. Doe de spinazie vervolgens in een kop en laat het even afkoelen. Wanneer de spinazie koud is, knijp het vocht er dan uit. Kook ondertussen de pompoenstukjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Doe een beetje olie in de pan en laat de pan warm worden. Bak hierin de stukjes ui en knoflook tot de ui glazig is. Doe dan de risotto in de pan en bak deze in ongeveer 3 minuten mooi glimmend. Zorg er wel voor dat de korrels niet aanbranden.
  • Voeg dan de bouillon met water en wijn om en om in delen toe aan de risotto. Laat de risotto dan 20 minuten lekker op middelhoog vuur droogkoken. Voeg dan de spinazie en pompoen toe aan de risotto. Voeg daarna gelijk de créme fraîche toe en roer het geheel om. Als laatste voeg je de fettablokjes toe. Door regelmatig te roeren smelt de kaas.
  • Je gerecht is dan klaar om te serveren.

Voor grote groepen

  • Voor grote groepen is het heel veel werk om zelf de pompoenen te snijden. Je zou daarom ervoor kunnen kiezen om pompoenblokjes uit de vriezer te nemen. Deze zijn vaak wel ietjes duurder en natuurlijk niet zo lekker als verse pompoen. Wel een prima alternatief als je tijd wil uitsparen.