Risotto met groene asperges

Genoeg voor:
2 personen

Risotto met groene asperges

58 / 100

 

Risotto met groene asperges

Genoeg voor 2 personen
  • 300 gram risotto
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 350 gram groene asperges
  • 50 gram serranoham
  • 250 gram ricotta
  • 80 gram tuinerwtjes
  • 600 milliliter water
  • 150 milliliter witte wijn

Instructies

  • Breng het water met bouillon in een kookpan aan de kook.
  • Fruit de ui en knoflook in de hapjespan. Voeg dan de risotto toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee tot ze glazig zijn.
  • Blus de korrels af met de witte wijn en voeg een deel warme bouillon toe. Wacht tot het water is opgenomen en voeg dan steeds in delen de bouillon toe tot deze op is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Snij ondertussen de onderste cm van de groene asperges en snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Kook deze dan in de pan voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de asperges en erwten dan toe aan de risotto en roer deze ongeveer nog 3 minuten mee.
  • Maak het bord dan op met de risotto, ricotta en ham. Wil je graag vega koken? vervang de ham dan door bijvoorbeeld een handje kastanje champignons.