Risotto met courgette en champignons

Genoeg voor:
4 personen

Risotto met courgette en champignons

 

Risotto met courgette en champignons

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Vegetarisch
Genoeg voor 4 personen

Benodigdheden

  • 2 koekenpannen
  • 1 spatel
  • 1 lepel

Ingrediënten

  • 300 gram risotto
  • 500 mililiter witte droge wijn
  • 700 mililiter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gram kastanje champignons (in blokjes)
  • 1 groene courgette (in blokjes)
  • 125 gram crème fraîche
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes bieslook

Instructies

  • Doe een eetlepel olie in een pan en voeg hier de risotto aan toe. Bak de risotto in ongeveer drie minuten glazig.
  • Voeg vervolgens de wijn en de bouillon toe aan de risotto. Blijf regelmatig roeren tot al het vocht is opgenomen, ongeveer 20 minuten.
  • Doe ondertussen een eetlepel olie in de andere pan en bak hierin al omscheppend de champignons en de courgette gaar. Voeg een snufje zout en peper naar smaak toe.
  • Schep daarna de crème fraîche door de risotto. Voeg vervolgens een snufje zout en peper naar smaak toe. Decoreer het bord met de bieslook en klaar is je gerecht.

Voor grote groepen

  • Gebruik een deel van de crème fraîche om het bord op te maken. Dit bijvoorbeeld door met een lepel de crème fraîche op het bord te scheppen. Zet vervolgens de lepel in de crème fraîche en smeer het in een richting uit.
  • Het gerecht kan je ook met allerlei andere groenten maken. Neem bijvoorbeeld aubergine, wortel of spinazie.
  • Voeg voor de vleesliefhebber spekjes toe. Bak deze ongeveer vijf minuten voordat je de courgette en champignons mee bakt.
  • Voor grote groepen kan het lastig zijn om een gerecht als risotto te maken. Je kan het makkelijker maken door meerdere pannen te gebruiken met kleinere hoeveelheden. Bak zo bijvoorbeeld een deel van de courgette en champignons in een koekenpan. Als het gaar is doe het dan in een andere grotere pan en bak een nieuw deel van de groente.
  • Wil je veganistisch koken, vervang de crème fraîche dan bijvoorbeeld door dezelfde hoeveelheid gezeefde tomaten. Dan krijg je een hele andere smaak maar ook heel lekker.