Regenboog worteltaartje

Genoeg voor:
4 personen

Regenboog worteltaartje

10 / 100

 

Regenboog worteltaartje

Genoeg voor 4 personen
  • 600 gram regenboog wortelmix
  • 8 bladen roomboter bladerdeeg
  • 185 gram paturain cuisine
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 4 takjes peterselie
  • 100 gram feta

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smeer de vormen in met boter. Vul dan iedere vorm met een plak bladerdeeg. Leg hier dan een stukje bakpapier in en leg hier een handje blindbakbonen in. Leg de vorm voor ongeveer 8 minuten in de oven. Heb je niet genoeg vormen? herhaal onderstaande stappen dan. Je kunt er ook voor kiezen om een grote vorm te gebruiken.
  • Schraap de wortels aan de buitenkant met het aardappelschil mesje. Snij de kop en onderkant van de wortels en was ze even onder water. Maak dan met de kaasschaaf plakken van de wortels.
  • Meng de paturain, ei, zout en peper in de mengkom door elkaar.
  • Haal de vormen uit de oven en haal de bonen uit de vorm. Vul de vorm dan met het mengsel. druk hier voorzichtig de slierten wortel in zodat er een spiraal ontstaat. Herhaal dit tot alle vormen vol zitten en de wortel op is.
  • Zet de vormen dan nog voor ongeveer 25 minuten in de oven. Afhankelijk van de vorm kan hij sneller of minder snel klaar zijn dus houdt ze goed in de gaten.
  • Garneer als ze uit de vorm zijn met feta en peterselie.