Poffertjes

Genoeg voor:

Poffertjes

 

Poffertjes

Gang Hoofdgerecht

Benodigdheden

  • 1 beslagkom
  • 1 mixer
  • 1 poffertjespan
  • 1 invetkwast
  • 1 vork
  • 1 spuitfles

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 185 gram zelfrijzendbak meel
  • 200 mililiter melk
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Meng de boter en de poedersuiker voorzichtig door elkaar tot een glad beslag. Voeg vervolgens al roerend de eieren toe. Doe daarna de melk en het snufje zout erbij, even roeren en klaar is het beslag.
  • Vet de pan in met boter en zet de pan op het vuur om warm te worden. Doe ondertussen het beslag in de spuitfles. Spuit daarna de holletjes tot het randje vol met het beslag. 
  • Keer de poffertjes met de vork om wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is. Check daarna met de vork of de andere kant ook gaar is en dan zijn de poffertjes klaar om te serveren. Strooi er bijvoorbeeld poedersuiker overheen voor de echt zoetekauw.

Plaats een reactie

Recipe Rating