Ovenrisotto met kastanje champignons

Genoeg voor:
4 personen

Ovenrisotto met kastanje champignons

 

Ovenrisotto

Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 20 minuten
Genoeg voor 4 personen
  • 1 ui(gesnipperd)
  • 125 gram spekjes
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 200 gram crème fraîche
  • 400 gram risotto rijst
  • 500 ml Bouillon
  • 400 ml witte wijn

Instructies

  • Bak de ui een hapjespan gaar. Voeg daarna de risotto rijst in de pan erbij en bak deze mee tot dat de korrels glazig zijn.
  • Bak in een andere pan de spekjes eerst gaar en voeg vervolgens de gesneden champignons toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Als het gaar is laat de pan dan even rusten.
  • Voeg de bouillon, wijn en groente toe aan de risotto en laat dit 10 minuten op laag vuur koken. Schenk vervolgens het mengsel in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.
  • Wanneer de risotto 30 minuten in de oven heeft gestaan voeg dan ook de crème fraîche erbij en voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe.
  • Haal na ongeveer 45 minuten de risotto uit de oven en het gerecht is klaar om op te eten.

Plaats een reactie

Recipe Rating