Oreo cake

Genoeg voor:
6 personen

Oreo cake

 

Oreo cake

4.49 van 85 stemmen
Genoeg voor 6 personen

Voor het deeg

  • 125 gram boter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 130 gram oreo koekjes (buitenste koekjes)
  • 50 gram melkchocolade

Voor de vulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels suiker
  • creme van tussen de oreo koekjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Maak de oreo koekjes open en schraap met een mes de creme van de koekjes. Verdeel dit in twee kommen.
  • Voeg dan de boter, het meel, de suiker en de eieren in een mengkom en mix dit op een lage stand tot een glad beslag.
  • Maak dan de chocolade en koekjes fijn met een scherp mes en roer deze daarna door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormen op de bakplaat. Zet de bakplaat dan voor 15 minuten in de oven.
  • Klop dan de slagroom met de suiker stijf in een mengkom. Smelt daarna de witte chocolade in een schaaltje in de magnetron voor ongeveer 1,5 minuut op 600 watt. Spatel dan de chocolade door de slagroom.
  • Hou dan de zeef boven de kom en druk hier met een lepel de creme tussendoor. Als je de creme er gelijk doorheen mengt krijg je namelijk klontjes. Heel lekker maar dat staat minder mooi 😛
  • Zet dan de vulling in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze uit de vorm afkoelen.
  • Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je hem opmaken met de vulling.