Loempia met pompoen en spinazie

Genoeg voor:
4 personen

Loempia met pompoen en spinazie

 

Loempia met pompoen en spinazie

Genoeg voor 4 personen
  • 1/2 biologische pompoen
  • 200 gram spinazie
  • 8 filodeeg bladen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 100 gram ricotta

Instructies

  • Bak de pompoen beetgaar in ruim kokend water. Voeg dan de spinazie toe en kook deze nog twee minuten mee. Giet dan de pan af en knijp de spinazie nog een beetje uit zodat het meeste vocht eruit is.
  • Meng dan de zout, peper en ricotta door de groente.
  • Pak dan een vel filodeeg en leg deze op de snijplank met de punt naar beneden. Leg ongeveer twee eetlepels vulling midden bovenop het deeg. Vouw dan de twee zijkanten naar het midden. En rol dan naar beneden. Maak dan de onderste rand een beetje nat met water zodat deze goedblijft plakken. Herhaal dit voor alle velden
  • Bak de loempia’s voor ongeveer 5 minuten in de frituur. Serveer ze dan met bijvoorbeeld een lekkere salade en aardappeltjes.