Likeur 43 cheesecake

Genoeg voor:
12 personen

Likeur 43 cheesecake

 

Likeur 43 cheesecake

Gang Nagerecht
Trefwoord Vegetarisch
Genoeg voor 12 personen

Benodigdheden

  • 1 bakvorm
  • 1 rasp
  • 2 mengkommen
  • 1 pan
  • 1 lepel
  • mixer

Ingrediënten

  • 200 gram bastognekoekjes
  • 100 gram ongezouten boter
  • 600 gram monchou
  • 125 gram crème fraîche
  • 175 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 50 mililiter likeur 43

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120 °C. Rasp vervolgens de koekjes boven een mengkom tot kruimels. Smelt de boter in een pannetje en roer hier de koekkruimels doorheen. Doe dit daarna in de vorm en verdeel het gelijkmatig met een lepel en druk het aan.
    DSC 0440
  • Mix vervolgens de monchou, crème fraîche, basterdsuiker en eieren in een kom tot een glad beslag. Spatel daarna de likeur door het beslag heen. Schep het beslag in de bakvorm. 
    DSC 0474
  • Zet vervolgens de bakvorm in het midden van de oven voor ongeveer 1 1/2 uur. Laat de taart daarna afkoelen en dan is de taart klaar om te serveren.  
    DSC 0555

Voor grote groepen

  • Vervang de likeur 43 door amaretto voor een meer amandel smaak. 
  • Eigenlijk hoort het niet, maar misschien herken je het wel dat je niet van je taart af kan blijven als hij net uit de oven komt. Stiekem is de taart ook heel lekker als hij nog een beetje warm is. Pas dan wel op dat hij nog minder stijf is en kan uitlopen.
  • Voor grote groepen heb je niet altijd voldoende bakvormen om de taarten in te maken. Gebruik bijvoorbeeld in plaats dan een ovenschaal. De stukken zijn dan vaak vierkant maar dat kan ook een apart effect geven voor het serveren. Zorg wel dat je de ovenschaal invet voordat je hem gebruikt, anders dan krijg je na het bakken de taart er niet meer uit.
  • Monchou kan in de aankoop vrij duur zijn. Je zou het bijvoorbeeld kunnen vervangen door een andere roomkaas of door kwark. Om de smaak van monchou wel te houden zou je ervoor kunnen kiezen om het deels te vervangen door iets anders.