Lemon meringue taartje

Genoeg voor:
8 personen

Lemon meringue taartje

 

Lemon meringue taartje

Genoeg voor 8 personen

Voor de bodem

  • 225 gram bloem
  • 160 gram roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 1 snufje zout

Voor de lemon curd

  • 2 citroenen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 1/2 ei

Voor de meringue

  • 2 eieren (eiwit)
  • 40 gram poedersuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 40 milliliter water

Instructies

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Klopt de roomboter met de mixer los en luchtig. Voeg dan met een zeef de bloem en suiker toe. Roer dit rustig door elkaar en voeg dan het halvegeklutste ei en zout toe. Mix dan tot een kruimelig deeg.
  • Bestuif de werkbank dan met bloem en kneed het deeg daarop tot een bal. Rol dan het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter.
  • Verdeel dan het deeg over de vorm(en). Knip dan een vel bakpapier iets groter dan de vorm en leg deze op het deeg. Leg daar dan de bakbonen in. Heb je geen bakbonen dan kan je ook andere bonen gebruiken zoals gedroogde bruine bonen of gedroogde kikkerwten.
  • zet de vormen dan voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Voor de lemon curd

  • Rasp de schil de de twee citroenen in een schaal. Voeg daar de suiker en de de boter aan toe en laat dit au bain Marie smelten.
  • Pers dan de twee citroenen boven je hand uit in de schaal erbij. Roer dit dan door elkaar.
  • Voeg dan de geklutsteeieren toe en roer dit dan door elkaar. Blijf dan af en toe roeren tot het ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Dit zal ongeveer een kwartiertje duren.
  • Giet het dan in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast.

Voor de meringue

  • Klop de eiwitten stijf in een mengkom. Spatel dan de poedersuiker erdoor en zet de schaal dan even apart.
  • Zet een pannetje op het vuur met daarinsuiker en water. Breng dit aan dekolonisatie tot ongeveer 120 graden. Je mag dan niet meer roeren.
  • Zet de mixer weer aan voor de eiwitten en voeg dan de siroop geleidelijk toe. Klop door tot je stijven pieken krijgt. Spatel het schuim dan in een spuitzak.

Opbouwen

  • Verdeel de lemon curd over de bodem(s). Laat dit dan ongeveer nog een half uur opstijven in de koeling.
  • Spuit de de meringue over de lemon curd. Brand dan de koppen een beetje aan met de brander. Pas op dat de suiker niet verbrand.
  • Je gebakje is dan klaar om te serveren.

Plaats een reactie

Recipe Rating