Lemon meringue taartje

Genoeg voor:
8 personen

Lemon meringue taartje

 

Lemon meringue taartje

3.42 van 12 stemmen
Genoeg voor 8 personen

Voor de bodem

  • 225 gram bloem
  • 160 gram roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 1 snufje zout

Voor de lemon curd

  • 2 citroenen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 1/2 ei

Voor de meringue

  • 2 eieren (eiwit)
  • 40 gram poedersuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 40 milliliter water

Instructies

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Klopt de roomboter met de mixer los en luchtig. Voeg dan met een zeef de bloem en suiker toe. Roer dit rustig door elkaar en voeg dan het halvegeklutste ei en zout toe. Mix dan tot een kruimelig deeg.
  • Bestuif de werkbank dan met bloem en kneed het deeg daarop tot een bal. Rol dan het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter.
  • Verdeel dan het deeg over de vorm(en). Knip dan een vel bakpapier iets groter dan de vorm en leg deze op het deeg. Leg daar dan de bakbonen in. Heb je geen bakbonen dan kan je ook andere bonen gebruiken zoals gedroogde bruine bonen of gedroogde kikkerwten.
  • zet de vormen dan voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Voor de lemon curd

  • Rasp de schil de de twee citroenen in een schaal. Voeg daar de suiker en de de boter aan toe en laat dit au bain Marie smelten.
  • Pers dan de twee citroenen boven je hand uit in de schaal erbij. Roer dit dan door elkaar.
  • Voeg dan de geklutsteeieren toe en roer dit dan door elkaar. Blijf dan af en toe roeren tot het ongeveer de dikte van yoghurt heeft. Dit zal ongeveer een kwartiertje duren.
  • Giet het dan in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast.

Voor de meringue

  • Klop de eiwitten stijf in een mengkom. Spatel dan de poedersuiker erdoor en zet de schaal dan even apart.
  • Zet een pannetje op het vuur met daarinsuiker en water. Breng dit aan dekolonisatie tot ongeveer 120 graden. Je mag dan niet meer roeren.
  • Zet de mixer weer aan voor de eiwitten en voeg dan de siroop geleidelijk toe. Klop door tot je stijven pieken krijgt. Spatel het schuim dan in een spuitzak.

Opbouwen

  • Verdeel de lemon curd over de bodem(s). Laat dit dan ongeveer nog een half uur opstijven in de koeling.
  • Spuit de de meringue over de lemon curd. Brand dan de koppen een beetje aan met de brander. Pas op dat de suiker niet verbrand.
  • Je gebakje is dan klaar om te serveren.

12 gedachten over “Lemon meringue taartje”

  1. I am extremely impressed with your writing skills and also with the
    layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify
    it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a
    nice blog like this one nowadays. asmr 0mniartist

  2. For most recent information you have to go to see world-wide-web
    and on internet I found this web page as a most excellent web site
    for latest updates. asmr 0mniartist

  3. Hello! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
    Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!
    asmr 0mniartist

  4. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
    you make blogging look easy. The overall look
    of your website is fantastic, as well as the content!

  5. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your website provided us with valuable information to work on. You
    have done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

  6. It’s awesome to visit this web page and reading the views
    of all friends about this piece of writing, while I am also
    zealous of getting familiarity.

  7. We absolutely love your blog and find almost all of
    your post’s to be just what I’m looking for. can you offer
    guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a number of the subjects you write with regards to here.
    Again, awesome website!

  8. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your site provided us with valuable information to work on. You
    have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

Plaats een reactie

Recipe Rating