Kippensoep met kerrie en zoete aardappel

Genoeg voor:
2 personen

Kippensoep met kerrie en zoete aardappel

 

Kippensoep met kerrie en zoete aardappel

3.01 van 1178 stemmen
Genoeg voor 2 personen
  • 3 zoete aardappelen (ongeveer 200 gram)
  • 2 grote wortelen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel kerrie
  • 400 milliliter water

Instructies

  • Kook de kip in ruim kokend water voor ongeveer 5 minuten. Haal de kip dan uit het water en trek het uit elkaar tot kleinere stukjes.
  • Fruit ondertussen de ui en knoflook. Bak dan ongeveer 3 minuten de wortel en aardappel mee.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat het voor ongeveer 15 minuten koken.
  • Pureer de soep en voeg dan de kip toe. Even roeren en je soepje is klaar om op te dienen.