Harten zandkoekjes

Genoeg voor:
40 koekjes

Harten zandkoekjes

10 / 100

 

Harten zandkoekjes

Genoeg voor 40 koekjes

Chocolade beslag

  • 100 gram boter
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1/2 eierdooier
  • 125 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Vanille beslag

  • 100 gram boter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1/2 eierdooier
  • 130 gram bloem
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Instructies

Chocolade beslag

  • Mix de boter luchtig in de mengkom. Voeg dan het eigeel, de bloem, de suiker en het zout toe en meng dit door elkaar.
  • Kneed dan met je handen het losse deeg tot een bal. Wikkel deze dan in vershoudfolie en laat dit in de koeling ongeveer 10 minuten rusten.
  • Haal het deeg dan uit de koeling. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg daarop dan uit. Haal hier met een hartjesvormpje de koekjes uit. Stapel deze koekjes op elkaar zodat je een streng met hartjes koekjes krijgt. Doe dit tot het deeg op is. Wikkel de streng dan in verhoudfolie en leg dit voor nog 20 minuten in de koeling.

Vanille beslag

  • Mix de boter luchtig in de mengkom. Voeg dan het eigeel, de bloem, de suiker en het zout toe en meng dit door elkaar.
  • Kneed dan met je handen het losse deeg tot een bal. Wikkel deze dan in vershoudfolie en laat dit in de koeling ongeveer 30 minuten rusten.
  • Haal het deeg dan uit de koeling. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg daarop dan uit. Haal dan ook het chocolade deeg uit de koeling en haal het folie eraf. Leg de streng in het midden van het vanille deeg en vouw deze om het chocolade beslag.
  • Verwarm de oven dan voor op 175 graden.
  • Wikkel de streng in verhoudfolie en leg deze voor vijf minuten in de vriezer.
  • Haal het deeg uit de vriezer en snij hier plakjes van ongeveer 1/2 cm dikte uit. Leg deze op het bakpapier en zet ze dan voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Laat daarna de koekjes afkoelen op een koud rek of een bord.