Groene ravioli

Genoeg voor:
4 personen

Groene ravioli

58 / 100

Groene ravioli

Genoeg voor 4 personen
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 5 takjes verse basilicum
  • 350 gram tarwebloem
  • 3 eieren

Instructies

  • Pureer de eieren en basilicum samen in een mengbeker tot een gladde massa.
  • Meng dan de bloem en eieren door elkaar tot een samenhangende bol.
  • Laat de bol in vershoudfolie voor ongeveer 30 minuten rusten in de koeling.
  • Kook de spinazie in een pannetje in ongeveer 4 minuten gaar. Laat de spinazie dan afkoelen in de mengkom.
  • Knijp dan de spinazie uit met je handen zodat er veel vocht verdwijnt. Meng dan de ricotta door de spinazie en voeg zout en peper toe.
  • Haal het deeg uit de koeling en rol het tot een dunne plak van ongeveer 2 mm dik. Steek dan met de ring ronde vormen uit.
  • Vul de rondjes in het midden met een kleine hoeveelheid vulling. Maak de randjes van het deeg een klein beetje nat en vouw dan het rondje dubbel. Met een vork druk je dan de randjes op elkaar. Herhaal dit tot het deeg op is.
  • Kook dan de ravioli in ruim water in ongeveer 10 minuten gaar. Prik met een vork om te voelen of ze gaar zijn. Wanneer het deeg wat dikker is zal het iets langer duren voor ze gaar zijn.