Grapefruit cheesecake

Genoeg voor:
10 personen

Grapefruit cheesecake

 

Grapefruit witte chocolade cheesecake

2.54 van 13 stemmen
Genoeg voor 10 personen

Voor de bodem:

  • 225 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram boter
  • 50 gram witte chocolade

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou (zacht en luchtig)
  • 1 grapefruit
  • 50 gram witte chocolade (in kleine blokjes)

Instructies

  • Smelt de boter en witte chocolade au bain marie.
  • Verkruimel de cookies daarna met een mes op de snijplank. Je kan de koekjes ook een een andere manier klein krijgen door bijvoorbeeld te raspen of met een keukenmachine te vermalen.
  • Roer dan de kruimels door het gesmolten mengsel. Giet het in de bakvorm en druk aan met een lepel gelijkmatig over de bodem.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel er daarna voorzichtig de mon chou er doorheen. Als de mon chou vrij vast is, kan je er ook voor kiezen deze is nog een lage stand los te kloppen.
  • Rasp ongeveer 1/4 deel van de schil van de grapfruit. Snij hem dan door en pers ongeveer 100 ml hieruit in een schaaltje. Voeg dit samen met de witte chocolade toe aan het mengel. Spatel dit er dan voorzichtig doorheen.
  • Giet dan de vulling op de bodem. Strijk het gelijkmatig uit met een lepel. Een klein beetje heen en weer schudden kan ook veel helpen.
  • Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Als je echt niet kan wachten, kan een uurtje ook al genoeg zijn maar dan is de kans dat hij nog een beetje uitloopt. De smaak is er gelukkig niet minder om 🙂

Grapefruit witte chocolade cheesecake

2.54 van 13 stemmen
Genoeg voor 10 personen

Voor de bodem:

  • 225 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram boter
  • 50 gram witte chocolade

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou (zacht en luchtig)
  • 1 grapefruit
  • 50 gram witte chocolade (in kleine blokjes)

Instructies

  • Smelt de boter en witte chocolade au bain marie.
  • Verkruimel de cookies daarna met een mes op de snijplank. Je kan de koekjes ook een een andere manier klein krijgen door bijvoorbeeld te raspen of met een keukenmachine te vermalen.
  • Roer dan de kruimels door het gesmolten mengsel. Giet het in de bakvorm en druk aan met een lepel gelijkmatig over de bodem.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel er daarna voorzichtig de mon chou er doorheen. Als de mon chou vrij vast is, kan je er ook voor kiezen deze is nog een lage stand los te kloppen.
  • Rasp ongeveer 1/4 deel van de schil van de grapfruit. Snij hem dan door en pers ongeveer 100 ml hieruit in een schaaltje. Voeg dit samen met de witte chocolade toe aan het mengel. Spatel dit er dan voorzichtig doorheen.
  • Giet dan de vulling op de bodem. Strijk het gelijkmatig uit met een lepel. Een klein beetje heen en weer schudden kan ook veel helpen.
  • Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Als je echt niet kan wachten, kan een uurtje ook al genoeg zijn maar dan is de kans dat hij nog een beetje uitloopt. De smaak is er gelukkig niet minder om 🙂

13 gedachten over “Grapefruit cheesecake”

  1. Appreciating the dedication you put into your website and in depth information you provide.
    It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material.

    Excellent read! I’ve bookmarked your site and
    I’m including your RSS feeds to my Google account.
    0mniartist asmr

  2. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and
    I was wondering your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to trade techniques with others,
    be sure to shoot me an email if interested. asmr 0mniartist

  3. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I
    never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. Personally, if all
    site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much
    more useful than ever before. asmr 0mniartist

  4. Hello, I do think your blog may be having browser compatibility issues.
    When I look at your site in Safari, it looks fine however,
    when opening in I.E., it has some overlapping issues.
    I simply wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic site!

    0mniartist asmr

  5. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger,
    and I was curious about your situation; we have developed some nice procedures and we are
    looking to trade strategies with other folks, why
    not shoot me an e-mail if interested.

  6. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto
    a friend who has been conducting a little research
    on this. And he in fact ordered me lunch due to the fact that I found it for him…

    lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this
    matter here on your internet site.

  7. Your style is so unique compared to other folks I have read stuff from.
    Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this blog.

  8. That is a very good tip especially to those new to the blogosphere.

    Simple but very precise info… Appreciate your sharing this one.
    A must read article!

  9. I’m not sure why but this website is loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
    I’ll check back later on and see if the problem still
    exists.

  10. Hello would you mind letting me know which webhost you’re using?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and
    I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you
    recommend a good web hosting provider at a fair price? Kudos, I appreciate
    it!

Plaats een reactie

Recipe Rating