Grapefruit cheesecake

Genoeg voor:
10 personen

Grapefruit cheesecake

 

Grapefruit witte chocolade cheesecake

2.42 van 31 stemmen
Genoeg voor 10 personen

Voor de bodem:

  • 225 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram boter
  • 50 gram witte chocolade

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou (zacht en luchtig)
  • 1 grapefruit
  • 50 gram witte chocolade (in kleine blokjes)

Instructies

  • Smelt de boter en witte chocolade au bain marie.
  • Verkruimel de cookies daarna met een mes op de snijplank. Je kan de koekjes ook een een andere manier klein krijgen door bijvoorbeeld te raspen of met een keukenmachine te vermalen.
  • Roer dan de kruimels door het gesmolten mengsel. Giet het in de bakvorm en druk aan met een lepel gelijkmatig over de bodem.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel er daarna voorzichtig de mon chou er doorheen. Als de mon chou vrij vast is, kan je er ook voor kiezen deze is nog een lage stand los te kloppen.
  • Rasp ongeveer 1/4 deel van de schil van de grapfruit. Snij hem dan door en pers ongeveer 100 ml hieruit in een schaaltje. Voeg dit samen met de witte chocolade toe aan het mengel. Spatel dit er dan voorzichtig doorheen.
  • Giet dan de vulling op de bodem. Strijk het gelijkmatig uit met een lepel. Een klein beetje heen en weer schudden kan ook veel helpen.
  • Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Als je echt niet kan wachten, kan een uurtje ook al genoeg zijn maar dan is de kans dat hij nog een beetje uitloopt. De smaak is er gelukkig niet minder om 🙂

Grapefruit witte chocolade cheesecake

2.42 van 31 stemmen
Genoeg voor 10 personen

Voor de bodem:

  • 225 gram chocolate chip cookies
  • 100 gram boter
  • 50 gram witte chocolade

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou (zacht en luchtig)
  • 1 grapefruit
  • 50 gram witte chocolade (in kleine blokjes)

Instructies

  • Smelt de boter en witte chocolade au bain marie.
  • Verkruimel de cookies daarna met een mes op de snijplank. Je kan de koekjes ook een een andere manier klein krijgen door bijvoorbeeld te raspen of met een keukenmachine te vermalen.
  • Roer dan de kruimels door het gesmolten mengsel. Giet het in de bakvorm en druk aan met een lepel gelijkmatig over de bodem.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel er daarna voorzichtig de mon chou er doorheen. Als de mon chou vrij vast is, kan je er ook voor kiezen deze is nog een lage stand los te kloppen.
  • Rasp ongeveer 1/4 deel van de schil van de grapfruit. Snij hem dan door en pers ongeveer 100 ml hieruit in een schaaltje. Voeg dit samen met de witte chocolade toe aan het mengel. Spatel dit er dan voorzichtig doorheen.
  • Giet dan de vulling op de bodem. Strijk het gelijkmatig uit met een lepel. Een klein beetje heen en weer schudden kan ook veel helpen.
  • Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Als je echt niet kan wachten, kan een uurtje ook al genoeg zijn maar dan is de kans dat hij nog een beetje uitloopt. De smaak is er gelukkig niet minder om 🙂