Foe yong hai
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram peultjes
- 1 rode paprika
- 100 gram tauge
- 400 gram babymais
- 6 eieren
- 4 vleestomaten
- 2 eetlepels gembersiroop
- 200 mililiter ketchup
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 400 gram rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook in de pan. Bak vervolgens de peultjes, paprika en tauge kort mee.
- Voeg dan de eieren, tomaten en de mais toe aan de pan. Bak deze al roerend gaar in ongeveer drie minuten.
- Schenk dan de gembersiroop, ketchup en azijn in de pan erbij en laat het geheel ten minuten vijf minuten koken. Als je de saus dik genoeg vindt, haal dan de pan van het vuur. Schep de rijst op een bord of in een schaaltje en schenk de saus erover heen.