Flammkuchen met pulled chicken

Genoeg voor:

Flammkuchen met pulled chicken

 

Flammkuchen met pulled chicken

3.04 van 28 stemmen

Deeg

  • 350 gram bloem
  • 200 milliliter water
  • 4 gram droge gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel olie

Vulling

  • 400 gram kip
  • 1 bosuitje
  • 2 rode uien
  • 5 eetlepels BBQ saus
  • 5 eetlepels alioli
  • 100 gram geraspte mozerella
  • 1 avocado
  • 100 gram rucola sla

Instructies

  • Doe de alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng deze in ongeveer 5 minuten in de keukenmachine tot een glad deeg.
  • Maak een bol van het deeg en leg deze in de kom. Maak een theedoek nat met warm water en leg deze over de kom. Laat het deeg dan een uur rijzen.
  • Warm de oven voor op 230 graden.
  • Maak de kip schoon en bak vervolgens de kip in de pan gaar. Trek dan de kip met twee vorken uit elkaar om de pulled chicken te krijgen.
  • Als het deeg is gerezen haal het dan uit de kom en verdeel het in ongeveer vier gelijke delen. Rol deze met de deegroller uit tot ongeveer 20-25 cm.
  • Beleg het deeg dan met kaas en zet leg het dan op bakpapier in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Haal de flammkuchen dan uit de oven en beleg met kip en rode ui. Zet hem dan nog eens 5 minuten terug in de oven op ongeveer 180 graden.
  • Beleg daarna de flamkuchen met de avocado, rucola, bosui en de saus. Dan is hij klaar om op te dienen.