Cinnamon rolls

Genoeg voor:
15 personen

Cinnamon rolls

10 / 100

 

Cinnamon rolls

Genoeg voor 15 personen

Voor het deeg

  • 250 milliliter melk
  • 2 theelepels gedroogde gist
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 ei geel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 400 gram bloem

Voor de vulling

  • 180 gram donkere suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 80 gram boter

Instructies

  • Verwarm de melk tot ongeveer 40 graden. Roer hier het gist doorheen en laat dit dan ongeveer 10 minuten staan.
  • Mix dan het ei, vanille en suiker door elkaar in een schaal. Voeg dit dan samen met de gezeefde bloem, melk, zout en kaneel in een mengkom. Mix dit dan met deeghaken tot een gladde massa.
  • Voeg dan tijdens het mixer per lepel de boter toe. Wacht tot de volgende lepel tot de boter is opgenomen. Mix het daarna nog voor ongeveer 5 minuten tot een vaster deeg.
  • Leg dan een vochtige theedoek op de mengkom en laat hem voor een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Roer de boter, kaneel en suiker door elkaar in een schaaltje.
  • Leeg het deeg op een werkbank. Gebruik een beetje bloem zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg dan voorzichtig uit tot ongeveer 1/2 cm dikte.
  • Verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg dan op en snij er ringen van van ongeveer 2 cm dikte. Leg deze rollen naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Zet de schaal voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Serveer de cinnamon rolls dan bijvoorbeeld met Zwitserse room.