Cornflakes panna cotta

Genoeg voor:
4 personen

Cornflakes panna cotta

58 / 100

 

Cereal panna cotta

Gang Nagerecht
Genoeg voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 litermaat
  • 1 pan
  • 2 schalen
  • 1 lepel

Ingrediënten

    Voor de cornflakesmelk

    • 200 gram cornflakes
    • 500 mililiter melk
    • 15 gram basterdsuiker

    Voor de panna cotta

    • cornflakesmelk
    • 3 blaadjes gelatine
    • 25 gram basterdsuiker
    • snufje zout

    Voor de garnering

    • 1/2 avocado
    • 1 eetlepel citroensap
    • snufje zout
    • snufje suiker
    • 50 gram chocolade
    • 50 gram cornflakes

    Instructies

    • Meng de basterdsuiker door de melk met een lepel in een grote kom. Voeg vervolgens de cornflakes toe en laat dit minimaal 20 minuten trekken.
    • Maak ondertussen de garnering door de cornflakes te roosteren in de oven voor 10 minuten op 180 graden.
    • Leg vervolgens de blaadjes gelatine in een schaaltje ruim water (kamertemperatuur).
    • Pel daarna de avocado en prak deze samen met de citroensap, zout, en suiker in een aparte kom. Zet deze kom vervolgens in de koelkast.
    • Smelt daarna de chocolade in een pannetje. Waarschijnlijk is dan de cornflakes dan al lekker geroosterd in de oven en kan je deze toevoegen aan de gesmolten chocolade. Even goed roeren en leg het dan op een plank of ovenschaal. Deze gaat vervolgens de koelkast in om weer hard te worden.
    • Pak daarna de cornflakes die heeft getrokken in de melk en doe deze door een zeef waardoor alleen de melk in de kom terecht komt. Misschien heb je een lepel nodig om het laatste beetje melk uit de cornflakes te persen. Deze melk, ook wel de cornflakesmelk genoemd, maak je warm in een pannetje op laag vuur.
    • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de warme melk samen met de basterdsuiker en het snufje zout. Let erop dat de melk niet gaat bubbelen en dus aan het koken is. Laat dit nog ongeveer 2 minuten al roerend op zacht vuur staan.
    • Verdeel daarna de melk over de schaaltjes. Je zou er hier vier voor kunnen gebruiken maar dit kunnen er ook meer of minder zijn afhankelijk van het formaat. Je kan bijvoorbeeld ook (wijn)glazen gebruiken voor een chic effect. Ze de schaal(tjes) in de koelkast en laat het ten minste drie uur opstijven.
    • Haal de schaal(tjes) uit de koelkast en garneer deze vervolgens met brokken van de chocolade en cornflakes. Voeg de avocado toe en je toetjes is klaar.

    Voor grote groepen

    Voeg bijvoorbeeld granaatappel of blauwe bessen toe in plaats van de avocado. Dit zorgt ervoor dat je toetje een wat zuurdere smaak krijgt.