Cannelloni met spinazie en ricotta
- 400 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- 1 rode ui
- 500 gram gezeefde tomaten
- 100 gram trostomaten
- snufje zout
- snufje peper
- 10 pijpen canneloni
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 gram pijnboompitjes
- 1 bol mozerella
Instructies
- Bak de spinazie in de koekenpannen leg het daarna in de schaal om af te koelen.
- Snij de ui en bak deze in de koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatensaus en tomaten toe en laat deze ongeveer 2 minuten koken.
- Warm de oven voor op 190 graden.
- Meng de ricotta, zout, peper en de spinazie in een schaal met de vork.
- Vul dan de pijpjes met spinazie met een vork. En leg ze een voor een in de ingevette ovenschaal tot de 10 pijpjes gevuld zijn.
- Giet de tomatensaus eroverheen en daarover de mozerella en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Klaar om te serveren.
- Bak de pijnboompitten in een pannetje aan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
- Haal de cannelonie uit de oven en verdeel de pijnboompitjes erover.