Cannelloni spinazie

Genoeg voor:
4 personen

Cannelloni spinazie

58 / 100

 

Cannelloni met spinazie en ricotta

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Genoeg voor 4 personen
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 rode ui
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 100 gram trostomaten
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 10 pijpen canneloni
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 1 bol mozerella

Instructies

  • Bak de spinazie in de koekenpannen leg het daarna in de schaal om af te koelen.
  • Snij de ui en bak deze in de koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatensaus en tomaten toe en laat deze ongeveer 2 minuten koken.
  • Warm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de ricotta, zout, peper en de spinazie in een schaal met de vork.
  • Vul dan de pijpjes met spinazie met een vork. En leg ze een voor een in de ingevette ovenschaal tot de 10 pijpjes gevuld zijn.
  • Giet de tomatensaus eroverheen en daarover de mozerella en zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Klaar om te serveren.
  • Bak de pijnboompitten in een pannetje aan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  • Haal de cannelonie uit de oven en verdeel de pijnboompitjes erover.

Plaats een reactie

Recipe Rating