BBQ burger

Genoeg voor:
2 personen

BBQ burger

Een echte amerikaanse burger, afgetopt met BBQ-saus. Dat wordt weer genieten!

BBQ burger

Genoeg voor 2 personen

Benodigdheden

  • 1 koekenpan
  • 1 kom
  • 1 snijplank
  • 1 scherp mes

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 witte bolletjes
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 ei
  • 1/2 beschuit
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels BBQ-saus
  • 2 plakken cheddar

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom met het ei, de beschuit, de paprikapoeder, de uienpoeder en de knoflookpoeder en kneed dit door elkaar. Maak er daarna twee burgers van.
    DSC 0974
  • Fruit de ui in de koekenpan in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur gaar. Doe deze vervolgens in een kom.
    DSC 0004
  • Bak daarna de burgers in de pan bruin gaar. Voeg de laatste twee minuten de uien weer toe om ze lekker warm te maken. Leg daarna de plakken cheddar op de burger en laat deze in een klein minuutje warm worden.
    DSC 0063
  • Snij de broodjes open en leg hier de burger op. Maak het broodje verder op met de uien en de saus. De BBQ-burger is nu klaar om te serveren.
    DSC 0282

Voor grote groepen

  • Het kan lastig zijn om voor een grote groep de burgers tegelijkertijd te bakken. Een makkelijke oplossing hiervoor is de burgers bakken in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in en leg hier de burgers in. Zet de ovenschaal in de oven en in ongeveer 8-10 minuten zijn je burgers mooi gaar. Wil je een cheeseburger maken? Haal dan de schaal uit de oven na ongeveer 5 minuten en leg een plak kaas op iedere burger en zet de ovenschaal nog voor ongeveer 3-5 minuten terug in de oven.
  • Je kan de oven op een lage temperatuur ook gebruiken om de burgers warm te houden als je aan het bakken bent. Laat ze alleen niet te lang zitten, dan kunnen ze een beetje droog worden.
  • Rollen de tranen je al over de wangen bij de gedachte aan het snijden van uien voor grote groepen? Leg de uien voor het snijden ongeveer 10-15 minuten in de vriezer. De uien snijden nog net zo makkelijk maar je ogen zullen minder gaan prikken.