Basisrecept macarons

Genoeg voor:
30 Macarons

Basisrecept macarons

58 / 100

 

Basisrecept macarons

Genoeg voor 30 Macarons
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 130 gram eiwitten
  • 70 milliliter water
  • 1 snufje zout
  • 150 gram suiker

Instructies

  • Pulseer de amandelmeel en poedersuiker in de blender.
  • Haal dit door een zeef in een mengkom. Voeg dan de helft van het eiwit toe en roer dit tot een marsepeinen achtige substantie. Laat dit dan even rusten.
  • Zet de pan op middelhoog vuur met water en suiker erin. Kook dit tot 120 graden.
  • Wanneer de suiker op 110 graden is kan het eiwit worden opgeklopt met het snufje zout tot stijve koppen. Blijf mixen en giet rustig de suiker erbij. Blijf dan kloppen tot de eiwitten gaan glimmen en het op kamertemperatuur is.
  • Stapel het schuim in delen bij het amandelmeel steeds tot het schuim is opgenomen. Macaroneer dan het beslag door met een spatel te roeren.
  • Spatel het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de bakplaat. Laat de plaat dan ongeveer 10 minuten rusten tot de macarons een soort van ‘huidje’ hebben gekregen.
  • Leg de bakplaat in het middel van de oven en bak de macarons in ongeveer 15 minuten gaar.