Basisrecept dumplings

Genoeg voor:
20 Dumplings

Basisrecept dumplings

58 / 100

 

Basisrecept dumplings

Genoeg voor 20 Dumplings
  • 250 gram bloem
  • 130 milliliter water
  • 1 snufje zout
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een kom tot een bol deeg.
  • Rol dit uit op de werkbank met een deegroller tot een deeg van ongeveer 1 mm dik. Gebruik bloem onder het deeg zodat het niet blijft plakken aan de bank.
  • Steek dan ronde vormen uit het deeg. Zelf maak ik gebruik van een ronde garneervorm.
  • Vul dan het deeg met de vulling en maak de rand een beetje nat. Vouw ze dan helemaal dicht.
  • Bak de dumplings in een warme hapjespan met olie tot de onderkant een beetje bruin is. Voeg dan ongeveer 150 milliliter water toe en laat ze met een deksel erop nog ongeveer 10 minuten stomen. De dumplings zijn dan klaar om op te eten.