Bananenbrood

Genoeg voor:
10 personen

Bananenbrood

10 / 100

 

Bananenbrood

Genoeg voor 10 personen
  • 300 gram tarwebloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 4 bananen
  • 1 appel (geschild en in stukjes)
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanillearoma
  • 2 eieren
  • 100 milliliter griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter samen met de suiker tot een glad beslag. Voeg dan in etappes de vanille, yoghurt en eieren toe tijdens het mixen.
  • Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een andere kom met een vork door elkaar.
  • Doe dan het bloemmengsel beetje bij beetje bij de andere kom. Roer dit door elkaar met een spatel.
  • Prak de bananen of doe ze in een keukenmachine om fijn te krijgen. Voeg de bananen en de stukjes appel dan toe aan het mengsel en spatel deze erdoorheen tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel dan in de bakvorm en deze kan dan voor ongeveer 50 minuten in de oven. Check met een stokje na 50 minuten of het brood al gaar. Is het nog nat, doe het dan nog ongeveer 10 minuten langer in de oven.

Plaats een reactie

Recipe Rating