Banaan witte chocolade ijs
Benodigdheden
- 1 blender
- 1 pannenlikker
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 4 bananen
- 100 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- 100 mililiter melk
- 50 gram melk chocolade
Instructies
- Blender eerst de banaan en chocolade tot kleine stukjes. Voeg dan de melk toe en blender het geheel kort op de hoogste stand.
- Schep het mengsel met de pannenlikker in de ovenschaal.
- Rasp de chocolade over de bovenkant van het mengsel. Zet dan de ovenschaal in de vriezer voor ongeveer twee uur. Het ijs dan klaar om op te scheppen en te serveren.
Voor grote groepen
- Serveer het ijs bijvoorbeeld met gesmolten chocolade of schijfjes banaan. Smelt de chocolade dan au bain marie en schep het uit de schaal met de pannenlikker.
- Maak er een ijswafel van door twee chocolate chip cookies te gebruiken. Leg een bolletje ijs op een van de koekjes en leg het andere koekje erbovenop. Het is dan werkelijk om je vingers bij af te likken.
- Als het ijs een tijd in de vriezer heeft gestaan, is het moeilijk om bolletjes te maken. Zet daarom de bak alvast vijf minuten uit de oven voordat je bollen probeert te maken.