Banaan-kaneel-likeur 43 muffins

Genoeg voor:
12 muffins

Banaan-kaneel-likeur 43 muffins

11 / 100

 

Banaan-kaneel- likeur 43 muffins

Gang Nagerecht
Genoeg voor 12 muffins

Benodigdheden

    Ingrediënten

    • 50 gram boter
    • 150 gram basterdsuiker
    • 1 ei
    • 150 gram bloem
    • 5 gram bakpoeder
    • 100 mililiter melk
    • 1 banaan
    • 1 eetlepel kaneel
    • 30 ml likeur 43
    • snufje zout

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 170 °C. 
    • Mix de boter, de basterdsuiker en het ei in een kom tot een glad beslag. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit door elkaar. Doe daarna de melk erbij en spatel dit weer door elkaar. 
    • Voeg tot slot, de banaan in stukjes, de kaneel, de likeur en het zout toe en meng dit door elkaar met de spatel.
    • Doe de muffinvormpjes in het bakblik en verdeel vervolgens het beslag over de vormpjes.
    • Zet de muffins voor ongeveer 15 minuten in de oven. Prik met een prikker om te kijken of de muffins klaar zijn. Als er niks achterblijft aan de prikker zijn ze klaar.

    Voor grote groepen

    • Vervang de likeur 43 door Amaretto om een meer amandel smaak te krijgen. Als je helemaal gek wilt doen kan je ook de bakpoeder vervangen door amandelmeel.