Baklava meets Cheesecake

Genoeg voor:
4 personen

Baklava meets Cheesecake

 

Baklava meets cheesecake

3.08 van 13 stemmen
Genoeg voor 4 personen
  • 6 eetlepels walnoten
  • 6 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 6 vellen filodeeg
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram boter
  • 100 milliliter slagroom
  • 20 gram suiker
  • 200 gram monchou
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1/4 citroen rasp
  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter water
  • 8 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit voordat de boter begint te koken.
  • Smeer het schaaltje in met de gesmolten boter. Leg er dan een vierkant stukje filodeeg in ongeveer ter grote van het bakje. Smeer dan een dun laagje boter eroverheen. Leg er dan in tegengestelde richting een stukje filodeeg op. Smeer weer in met boter en leg er dan nog een laag op. Herhaal dit voor alle vier de schaaltjes
  • Blend de noten in de blender en voeg de kaneel eraan toe. Verdeel dit mengsel dan over de vier bakjes. Verdeel daarop ongeveer 1 eetlepel honing.
  • Dek dan de bakjes weer af met ongeveer 3 lagen filodeeg. Heb je over? Dan kan je gerust nog een extra laagje toevoegen.
  • Leg dan de bakjes in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ze mogen eruit als het deeg mooi licht bruin is.
  • Maak ondertussen de siroop in een pannetje met de suiker, de citroenrasp, het water en de honing. Zet het pannetje op laag vuur en blijf roeren tot het dikker, stroperiger en licht bruin wordt.
  • Haal dan de baklava uit de oven en verdeel de siroop over de warme bakjes. Laat dit dan rustig ergens afkoelen.
  • Maak dan de vulling voor de baklava. Klop de slagroom in de kom. Voeg dan de monchou, creme fraiche en citroen rasp toe en spatel dit door elkaar.
  • Vul de bakjes dan met twee lepels met de cheesecake vulling. Zet ze dan voor ongeveer 2 uur in de koeling om op te stijven.

13 gedachten over “Baklava meets Cheesecake”

  1. Definitely believe that that you said. Your favourite
    justification seemed to be at the web the simplest thing to take note of.
    I say to you, I definitely get annoyed whilst folks consider concerns that they
    plainly do not recognize about. You managed to hit the nail
    upon the top as neatly as defined out the entire thing with no need
    side-effects , people could take a signal. Will likely be again to get more.
    Thanks asmr 0mniartist

  2. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
    I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking
    at options for another platform. I would be great if you could
    point me in the direction of a good platform. asmr 0mniartist

  3. Attractive part of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to say that I get actually enjoyed account your weblog
    posts. Anyway I’ll be subscribing on your feeds or even I fulfillment
    you access persistently quickly. 0mniartist asmr

  4. Greate pieces. Keep posting such kind of information on your blog.
    Im really impressed by your site.
    Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and individually
    recommend to my friends. I’m confident they will be benefited
    from this website.

  5. Thank you for any other wonderful post. The place else may anybody get that kind
    of info in such an ideal approach of writing? I have a presentation next week, and I am at the look for such information.

  6. Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will
    be a great author. I will make certain to bookmark your blog and definitely will come back
    at some point. I want to encourage you to definitely
    continue your great posts, have a nice day!

  7. Good blog you have got here.. It’s difficult to find high-quality writing like
    yours nowadays. I seriously appreciate people like you!
    Take care!!

  8. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
    Extremely useful info specifically the last part 🙂 I care for such info
    much. I was seeking this particular info for a very long time.
    Thank you and best of luck.

Plaats een reactie

Recipe Rating