Hartige taart met bloemkool en asperges
- 1 kleine bloemkool
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas
- 100 gram spekjes
- 350 gram asperges
- 100 gram geraspte kaas
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 5 bladen roomboter bladerdeeg
Instructies
- Kook de bloemkool roosjes voor ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet deze vervolgens af en blender de bloemkool tot kleine vlokken.
- Bak de spekjes in een pan mooi bruin.
- Klop de eieren los in een schaal met de roomkaas en de kuiden. Voeg dan de bloemkool toe en roer dit door elkaar.
- Vul de ovenschaal met het bladerdeeg en vul dit daarna met de bloemkoolvulling en de spekjes. Leg dan de groene asperges erbovenop.
- Doe de ovenschaal voor 20 minuten op 180 graden in de airfryer of voor 30 minuten op 180 graden in de oven.