Hartige taart met bloemkool en asperges

 

Hartige taart met bloemkool en asperges

2.91 van 81 stemmen
Genoeg voor 4 personen
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram spekjes
  • 350 gram asperges
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 5 bladen roomboter bladerdeeg

Instructies

  • Kook de bloemkool roosjes voor ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet deze vervolgens af en blender de bloemkool tot kleine vlokken.
  • Bak de spekjes in een pan mooi bruin.
  • Klop de eieren los in een schaal met de roomkaas en de kuiden. Voeg dan de bloemkool toe en roer dit door elkaar.
  • Vul de ovenschaal met het bladerdeeg en vul dit daarna met de bloemkoolvulling en de spekjes. Leg dan de groene asperges erbovenop.
  • Doe de ovenschaal voor 20 minuten op 180 graden in de airfryer of voor 30 minuten op 180 graden in de oven.