Gado gado

Genoeg voor:
4 personen

Gado gado

 

Gado gado

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Genoeg voor 4 personen
  • 1 rode ui
  • 100 gram tauge
  • 1 rode paprika
  • 250 gram peultjes
  • 500 gram zoete aardappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 400 gram satesaus
  • 8 eetlepels gebakken uitjes

Instructies

  • Snij de zoete aardappel in stukken en leg deze op een bakplaat. Doe hier ongeveer 3 eetlepels olijfolie overheen en het zeezout. Hussel dit zodat alle aardappelen bedekt zijn.
  • Bak ze daarna op 220 graden in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. Hussel om de tien minuten even zodat alle delen even gaar worden. De aardappelen zijn klaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
  • Bak als de aardappelen nog ongeveer 10 minuten moeten de rode ui, paprika, peultjes en tauge in de wokpan gaar.
  • Warm ondertussen de satesaus op in een pannetje of in de magnetron.
  • Vul dan het bord met de groenten, de aardappelen, de satesaus en garneer met de gebakken uitjes.

Voor grote groepen

  • Je kan eventueel rijst toevoegen zodat het gerecht nog vullender wordt. 
  • Je kan ook wisselen met de groeten door bijvoorbeeld wortel of komkommer toe te voegen. De afwisseling van koud en warm valt vaak ook goed.

Plaats een reactie

Recipe Rating