Hoe is AmicaalKoken begonnen?

Er is helaas geen goed recept voor het maken van een website. Je hebt wel een idee, maar daar blijft het ook bij. Eind van de zomer 2018, besloten Lianne en ik om van een van onze grootste hobbies iets groters te gaan maken: we gingen een kooksite starten. Vanaf eind zomer 2018 zijn we dus hard bezig geweest met het maken van Amicaalkoken. Ik neem je graag mee in hoe dat allemaal is gegaan.

De naam

Waar komt Amicaalkoken nou eigenlijk vandaan en waar staat het voor? Het antwoord ligt misschien op een andere plek dan je zou verwachten: de studentenwereld. Amicaal is namelijk in de studentenwereld een bijzonder woord. Het betekent meer dan vriendschap, het betekent dat je voor elkaar klaar staat of je nou beste vrienden bent of niet. Het refereert naar samen een mooie groep zijn en daar ook van kunnen genieten. Omdat we het een mooi concept vinden en we ons voornamelijk wilden focussen op koken voor groepen, besloten we om dit over te nemen in onze naam.

Het koken

Ik was geen ‘fristi-kind’, ik wilde gewoon al carpaccio toen ik drie was haha

Bovenstaande quote vertelt natuurlijk al het hele verhaal: Lianne is gewoon opgevoed met lekker koken en goed eten. Ook in haar studententijd verzorgde ze voor haar studentenvereniging veel avonden met lekker eten. Zo kookte ze twee vijf-gangen diners voor groepen van meer dan 70 personen. Tel daarbij op dat de rest van haar familie ook veel kookt en daardoor veel tips kan geven en je hebt de perfecte situatie voor een leuk blog!

De website en het bedrijfje

Nu moet ik het toch echt even over mijzelf hebben. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor de hele website en de bedrijfsvoering achter Amicaalkoken. We zijn zeker nog niet de grootste (en dat hoeft ook niet) maar er komt toch best wat kijken bij het opstarten van een dergelijke site. Ik heb jarenlange ervaring in ontwerp en mijn studie Business Development and Entrepreneurship aan de Utrecht University draag ook bij aan ons bedrijfje. Die combi zorgt ervoor dat we onderhand een leuk bedrijfje hebben opgezet en van onze hobby een leuke bezigheid hebben gemaakt.

Hoe gaat het met Amicaalkoken?

Goed! We gaan nu lekker aan de slag met een lente-gerelateerd thema zodat we die op tijd aan jullie voor kunnen schotelen. We houden jullie er van op de hoogte via onze instagram en facebook, dus vergeet ons daar vooral niet te volgen. Als je dan echt nog meer van ons wilt volgen, dan kan je ook altijd jezelf abonneren op de mailinglist!

Ik hoop dat je dit een leuk eerste kijkje in de keuken vond!

– Merijn